Breda 2016

C.K. de Toeteleurs  organiseerde dit weekend een blaaskapellenfestival  in café het Roode Hert in Breda,  en de GroenZwarte Reigers waren er natuurlijk bij. Wat hebben we weer genoten!
IMG-20160123-WA0011De voorpret begon al in de trein.  happie mee.. drankie mee.. want het duurt natuurlijk even om vanuit Alkmaar/Heerhugowaard naar ons hotel in Breda te reizen  ,en we wilden natuurlijk niet verhongeren of verdorsten.
Het was ook belangrijk om de stembanden voor te smeren want er zou dit weekend nog vele malen liederen gezongen worden zoals : ja ja paprika, een vlammetje in mijn hart, derin, deruit en wat dacht je van Jouw blik, jouw stem!
Bij aankomst in ons hotel hebben we nog eerst es lekker aan de bar gezeten. Er was wel wat ?file vorming? bij de afdeling lege glazen maar hee? Het was nog vroeg we hadden nog de hele avond/nacht en de hele zondag voor de boeg. Je kon het haar ook niet kwalijk nemen. Het arme kind werkte er net en ze wist nog niet dat carnavalsrakkers nou eenmaal dorstig mensen zijn.  En hongerig bovendien. Dus wat waren we blij toen de bretelsman  nog wat burgers en steaks op voorraad had. Maar daarna  was het toch echt omkleedtijd en gingen we op pad.

IMG-20160125-WA0006
Een deel koos voor een  toeristische route met de benen wagen en het andere deel

koos voor de taxi. Maar onze eindbestemming was voor  beide gelijk. Er met zijn alle een mooi feest van maken dit weekend das gelukt dacht ik zo!

 

image-5657282

Zelfs zijn we op zondag nog in de grote kerk van Breda geweest voor de zegening van de carnaval

: De Oeledienst. Wij zitten op de foto achteraan…