Even een stukje van de eet commissie

Even een stukje van de eet commissie van carnaval vereniging de Groen Zwarte Reigers.

Aangezien er flink wat alcohol houdende dranken naar binnen wordt gegoten tijdens de carnaval, is het beter voor ons allemaal dat er goed gegeten wordt. We kunnen dan ook van het eten genieten uit vijf verschillende keukens.

IMG-20150221-snertDe vrijdag is altijd gereserveerd voor de Hollandse pot. Er kan gekozen worden uit twee verschillende stamppotten die elk jaar variëren. Zaterdag is traditiegetrouw voor de Chinees, alhoewel ik steeds meer om me heen hoor dat daar ook wat variatie in gegooid kan worden. Daar gaan we natuurlijk een heel jaar onze hersens over breken. Zondag is altijd heel verschillend. Waar we ooit begonnen met soep, brood en slaatje, hebben we afgelopen carnaval een flinke (late) lunch gehad met hamburgers, saté en patat bij Nelly’s café. Daarom hadden we rond etenstijd niet echt grote mensen honger, maar een soepje met broodje kroket of frikandel weten we altijd wel te verslinden. 2015021702-0021 Maandag is het snert dag, daar hoef ik volgens mij niks aan toe te voegen. Behalve dat voor degene die geen snert lusten er een andere soep, een salade en kip was. Dinsdag pasta… een lekkere machtige lasagne en een andere pasta staan dan op tafel.

Wat ik ook zeker niet moet vergeten zijn de hapjes voor ’s avonds tijdens het feesten. Op vrijdagochtend beginnen de voorbereidingen al, dan wordt de kaas en worst en alle andere hap snappies, die je van te voren kan snijden gesneden. Dat scheelt de rest van de carnaval weer als de schalen op gemaakt moeten worden, mits je genoeg hebt gehaald natuurlijk. Per avond gaat er zo’n schaal of drie doorheen met gemiddeld acht soorten hapjes. De ene avond wat meer en de andere avond wat minder…

Gelukkig hoef ik dit alles niet in m’n eentje te doen, dus hierbij wil ik Astrid, Tara, Lotje, Marianne, Annemiek, Peter, Rob, Ko HHW en Natasja bedanken voor al jullie kookkunsten!

Groetjes Mirjam